Портокалови нюанси в интериора

Портокалови нюанси в интериораАко не се страхувате да експериментирате и искате да попълните своя дом с ярки слънчеви цветове, то изберете оранжево. Този цвят ще ви помогне да оптимизирате всяко едно от помещенията, като придаде сладникава нотка във всеки детайл.

Най-популярните райони, в които се препоръчва използването на портокаловият цвят са кухня, детска стая, трапезария, хол. Ако търсите почистване на апартамент преди и след ремонтни работи, разгледайте цените на адрес: http://www.depo.bg/ceni.

Спалня с оранжева вътрешност също напоследък става все по-често използвана, въпреки че причината са смесени чувства. Мястото, където си почиваме и можем да се отпуснем, трябва да бъде запълнено с атмосфера на уют, топлина и спокойствие.

Ето защо, за спалнята от гледна точка на психологията на цветовете, това не е подходящ нюанс. Но все пак всичко е въпрос на вкус. Не трябва да му се даде приоритет и прекалено светли или горещи части в къщата. По-добре ще изглежда в стаите, които имат северната изложение и затова се нуждаят от допълнителни топли цветове.

Портокаловият цвят в тези области служи като коректор, добавя пространство на светлина и топлина. И не забравяйте правилото за кардинал на дизайна по отношение на сянка, когато в стаята има малки размери, използването на ярки или крещящи цветове е невъзможно, дори и под формата на акценти. Тъй като не само визуално по-близо, но също така увеличава обектите, интериорните рисковете изглеждат обемисти и неудобни. Тук: http://evro5.com/tavani-mazeta-sofia, може да разгледате за почистване на тавани и мазета с извозване от фирма.

Как да съчетаете оранжево в интериора

За да отговорим на този въпрос трябва да се разбере ясно следното:

Ако оранжевото служи само за акцент, говорим само за този цвят, в чистият му вид. И това по никакъв начин не се отнасят до неговите нюанси. Бледо прасковен цвят за стените, заема водеща позиция в дизайна. Това е цветът на портокала и затова е подходящ за меса като кухни, трапезарии и детски стаи. Сладникавият нюанс може значително да обнови интериора.

То е енергичен и е идеален за спалнята, банята и трапезарията. Една добра комбинация от съчетаването ме с други цветове е с: бяло; зелено; сметана. Може да се съчетава и с комбинация от: лилав; черен; ярко розов цвят.

Успешното цветовата схема зависи от стаята, която искате да се трансформират, като използвате оранжевия цвят:

Бледо праскова, например дава усещане за свежест и жизненост. Благодарение на нея може да се направи успешно проектирането на детски, трапезарии, спални и бани;

Портокаловият цвят е весел, активизира мозъчната дейност. За предпочитане, употребата му е най-масова в стаите за деца;

Медно оранжево е идеален за офиси, където протичат преговори;

Теракота е идеален за офис, кухня, хол. Ако създадете дизайн в ориенталски стил, теракотът може да помогне да създадете правилната атмосфера;

Тиква или кайсия, действат успокояващо, отпускащо и подобряват апетита. Ето, защо за него масовото приложение е в кухнята или трапезарията.

Надяваме се тази информация да ви е била от полза, а ако ви трябва вода, вижте на адрес за сондажи: http://evrosonda.com/sonda-za-voda-podpochveni-vodi.