Плазмен лифтинг на косата

Тази процедура е водеща при решаване проблема с косопада. Тя може да се приложи самостоятелно или в комбинация с друга. Всичко е в резултат причината за появата на косопад или алопеция.

След хиподермични инжекции косата първоначално забавя растежа си и след това по време на лечението по принцип престава да пада. Кюлчетата стават гладки, копринени и блестящи. Процедурата не се провежда на амбулаторна база за 40 минути, а периодът на рехабилитация е около 24 часа.

Броят на процедурите зависи от проблематиката и назначаването на лекар. Обикновено те са от 5 до 10 сесии, с интервал от две седмици. Ефектът от тази техника се наблюдава през цялата година.

Плазмолифицирането на кожата под косата е показано, когато: повишено съдържание на мазнини или сухота на скалпа; изтъняване на косата; дифузна алопеция; загуба на коса; себорея; сърбеж; пърхот (сух и мазен); забавен растеж на косата; влошаване на структурата на косата (крехка, тънка, суха).

Плазмолифициране – предимства и недостатъци

Сред основните недостатъци на метода е вероятността да се развие възпалителен процес на мястото на инжектиране. Кръвта позволява инфекцията да се развива по-активно от друга среда. Точковото инжектиране на кръвната плазма има противопоказания, особено при хора страдащи от тежки хронични заболявания.

Сред предимствата е безспорният факт, че малката травматизация, достъпността и високата ефективност на метода за регенерация на тъкани с помощта на тромбоцити. Те от своя страна правят този метод и лазерна епилация и фото-подмладяване по-популярни на пазара за козметологични услуги. Наред с това, в някои случаи подобна техника може да замести по-скъпа и сложна процедура за хирургично повдигане кожата на шията и лицето. Този метод не причинява мутации и пристрастеност.

Плазмолифициране противопоказания

Независимо от относителната безвредност на техниката, съществуват няколко противопоказания за поведение: тромбоцитна дисфункция; употребата на НСПВС 48 часа, преди процедурата; приемане на кортикостероиди 2 седмици преди процедурата; автоимунни процеси; онкологични заболявания; дерматози в стадия на обостряне; гнойни лезии; захарен диабет в етапа на декомпенсация; приемане на антикоагуланти; остри инфекциозни заболявания.

Обобщавайки получените данни, можем да се заключи, че плазмолифицирането е сред най-достъпни, безопасни и ефективни методи за връщане младостта на кожата на лицето, шията и деколтето.