Топ въпроси около търсачките, задавани от SEO спецове и клиентите им

Питали ли сте като SEO спец ,а и като потребител, от какво търсачките печелят пари или като собственик на сайт задавали ли сте си въпроса защо, как и кога?

Ако търсите някои отговори, ето и тях:

Как търсачките печелят пари?

Реклама приходи – рекламодателите могат да плащат на търсачката за „услугата“ на наличието им в списъка за по-високо класиране в страниците с резултати.

Търсене свързано с реклами – реклами се управляват съвместно с обикновени резултатите на търсачките. Парите се прави всеки път, когато онлайн потребител кликне върху някоя от тези реклами.

Защо се необходимите търсачки питат потребителите ?

Страниците от световната мрежа се увеличават значително с всяка изминала минута по целия свят. Все повече и повече уеб страници могат да публикуват, което означава, все повече и повече конкуренция, която чака да се индексира.

Онлайн потребителите също търсят най-доброто от най-добрите. Интересът на онлайн потребителя, също е един от най-последователните карти, на връщане към търсачките в търсене на информация. Търсачките помагат на онлайн потребителите да се пресее все повече информация, да се определят „най-добрите“ от останалите.

Кои са най-популярните търсачки според SEO спецовете?

Има много търсачки на разположение за онлайн потребителите. В тях те могат да търсят на воля. Популярността с онлайн потребителите е ключов компонент. Следващите търсачки са най-облагодетелствани:

Google – може би най-любимите на света с индексиране на повече от 10 милиарда уеб страници. Тази търсачка е предпочитана за това, че задълбочено и бързо открива всичко. Има уникалното име Google, за което се смята, че е лидер на търсачки.

Търсачките факти и статистики според SEO спецовете:

  • Google стартира през 1998 г., Yahoo през 2004 г., MSN през 2005 г. и Bing през 2009 година.
  • Yahoo първоначално е бил един от инвеститорите на Google. През март 2004 г. партньорството им приключило и се превърнал в метод за разработване на своя собствена технология за търсене.
  • Google е най-известният източник на потока на трафика за сайтове за пазаруване. През 2007 г. 15,6% от търговския трафик се постига чрез търсачката.
  • Най-малко 93% от всички онлайн потребителски трафик се генерира чрез използване на интернет търсачките ни казват extremeseo.net .
  • Най-малко 99% от всички потребители на интернет не търсят извън топ 30 резултатите на страницата с резултатите от търсенето.
  • Около 93% от всички онлайн потребителите се възползват от търсачките, за да намирате конкретни сайтове.
  • Google е покачил аудиторията си 3 пъти размера на най-жестоката си конкурент, Yahoo.
  • Google в момента има пазарен дял от 64,2%. Yahoo разполага с общо 20.4%. MSN и Bing споделят общо 8,2%, както е записано през юли 2009 г.. напомнят от eXtremeSEO.

В Заключение

Когато онлайн потребителят търси в търсачката, ефективно и изчерпателно в базата данни, а не на World Wide Web.

Бъдещето на търсачките и SEO ще продължи да расте, както расте и броят на онлайн клиенти. Бъдещото развитие обещава да стават по-големи, както и по-конкурентоспособни в рамките на отрасъла. С очите отправени към света и глобусите яростните конкуренти, индустрията ще достигнат нови висоти и ще бъдат по-продуктивни.