Какви са грешките в интериора на хола и как да ги поправим

Всекидневната е централна за всеки апартамент. И съвсем естествено е желанието да го направим интересно, модерно и хармонично. Въпреки че в интериора на хола има често срещани грешки, които се отразяват негативно, както върху функционалността, така и върху външната привлекателност на тази стая. Нека се опитаме да разберем, с какво са свързани тези грешки и как да ги предотвратим. Разполагаме с хамали за изхвърляне на стари мебели в София, които може да потърсите на https://www.chistachi.bg.

В хола има само горен източник на светлина

Осветлението е най-важният елемент от интериора и забравянето му е сериозна грешка. Един полилей в центъра на хола не е достатъчен. Дори да изглежда, че светлината на тавана и няколко лампи са достатъчни, липсата на вторични източници може да повлияе на това как изглежда стаята вечер. Яркото осветление може да попречи на създаването на необходимата атмосфера, в която да се отпуснете, след работа.

Помислете за осветителна система. Такава може да се състой се от различни източници (лампи, подови лампи, брави, осветителни тела и др.).

Неправилно оформление на телевизор или монитор

Доста често има някои грешка в интериора на хола. Такива са инсталиране на телевизор или компютър близо до прозореца или срещу него. Трябва да се помни, че отблясъците, създадени от слънчевата светлина, ще пречат на работата пред компютър или гледането на телевизия. Също така очите са подложени на голям стрес.

Грешки в поставянето на телевизора

Намерете позицията на телевизора или монитора, така когато човек седи пред него, прозорецът е отдясно или отляво от него.

Липсващ или неправилен размер на килима

Ако килимът е непропорционално малък по отношение размера на стаята, това създава дисхармония в интериора. Опитайте се да не правите такава грешка и изберете килим, подходящ за вашата всекидневна. Този детайл не само ще украси стаята, но и ще я направи визуално малко по-голяма.

Грешки в интериора на килима

Отделете време, за да изберете килим, който отговаря на цвета на вашата всекидневна по отношение на цвят и размер.

Лошо замислен дизайн на мебели

Преди да купите мебели, трябва да разберете, какви тенденции в интериорния дизайн са подходящи в момента. За да избегнете грешки при подбора, обърнете се към различни източници. Такива могат да бъдат тематични списания или сайтове, както и професионални дизайнери. Специалистът ще ви каже кой модел шкаф, диван или стол е най-подходящ за вашата стая.

За извозване на всякакви стари, порутени, захабени мебели, може да потърсите професионални екипи. Разполагаме с различни камиони, повече за това вижте на chistachi.bg.