Как да изберем мебели за апартамент, като избягваме често срещаните грешки

Много пъти от неразбиране или незнание, много хора допускат грешки при обзавеждане на апартамент с мебели.

Как да изберем мебели за апартамент, като избягваме често срещаните грешки

От тази статия ще научите:

За услугите на чистачи.com.

Ние извозваме обгорели мебели и всякакви боклуци които възникват в следствие на пожар.

Ще знаете още:

Откъде да започнете избора на мебели за апартамент;

 

Как да изберете мебели за всяка стая в апартамента;

 

Как да изберете цвета на мебелите за апартамент;

 

Какви грешки най-често се правят при избора на мебели за апартамент

 

Интериорът до голяма степен зависи от мебелите на апартамента. Мебелите принадлежат към категорията скъпите удоволствия и не всеки може да си позволи да ги сменя толкова често. Затова не бързайте да купувате скъпи и непрактични дивани или шкафове, които, много скоро ще искате да промените. Ето и как да изберете мебели за апартамент.

 

3 съвета за избор на мебели за вашия апартамент и откъде да започнете

 

Съвет номер 1. Никога не бързайте да избирате и купувате мебели.

 

Първо си струва да решите кои мебели ще бъдат наистина полезни във вашия апартамент или къща и едва след това помислете за тяхната форма, дизайн и други свойства.

Потърсете и екипите ни, ние натрошаваме и изнасяме обгорели мебели, електроуреди, домакинска посуда.

 

Създайте план на жилището си на хартия, например 1:20. След това препоръчваме да нарисувате и след това да изрежете от хартия изображения на онези мебели, които считате за необходими, в подобен мащаб. Сега остава да подредите изрязаните чертежи по плана на апартамента въз основа на предназначението на мебелите и съответствието им със зоните на жилищното пространство. Според предложения алгоритъм може да направите няколко опции за подреждане и да изберете най-доброто.

 

Съвет номер 2. Определете максималния бюджет.

 

Въпросът за цената е релевантен, защото значително стеснява обхвата на избора. Експертите съветват, преди да изберете мебели за апартамент, обективно да прецените собствените си възможности и да се съсредоточите върху онези предложения, които отговарят на вашия бюджет.

 

Трябва да се помни, че мебелите, създадени в едно копие или колекции с авторски права, не могат да бъдат евтини. Също може да се каже и за продукти на известни марки.

Материалът за производство на мебели също до голяма степен се определя от това колко бъдещите собственици могат да платят за обзавеждане. Най-бюджетните опции са направени от MDF и плочи от дървесни частици, но мебелите, изработени от масивна дървесина или екзотични материали (например бамбук или ратан), с ръчно изработени ковани части определено ще струват с порядък по-скъпи.

 

Съвет номер 3. Не купувайте ненужни мебели

 

Какво е оптималното съотношение на пространството, заето от мебелите, към общата площ на помещението (коефициент на „претъпканост“)? Експертите твърдят, че за перфектно наситен интериор на всекидневна в едностаен апартамент тази цифра не трябва да бъде по-висока от 0,35, а за спалнята – 0,45.

 

Как да изберем правилно мебели за апартамент?

Внимателно проучете неговата форма, дизайн, цвят, тапицерия. Мебелите трябва да са удобни за използване и полезни, защото основната им цел е да създава комфортни условия за живот.

 

Вероятно ще се съгласите, че шикозните полирани в тъмно мебели са устойчиви на влага и се нуждаят от внимателна поддръжка. Те обаче, далеч не са най-добрият вариант по отношение на удобството и рационалността. Отблясъците от искрящи повърхности са уморителни за очите, освен това правят цялостния интериор на стаята леко неспокоен. С други думи, безусловният вид на такива мебели е сведен до нула поради абсолютната си непрактичност.

 

Как да изберем мебели за апартамент

Един от основните критерии за оценка на мека мебел и столове е тапицерията. Струва си да изберете материали, които съответстват на цялостния дизайн на стаята и в същото време не изискват невероятни усилия по време на почистване.