Правила за подреждане на мебели в кухнята

Подреждането на мебели понякога отнема много време и усилия, а резултатът невинаги отговаря на очакванията. Особено трудно е да подредите мебели в малка кухня. На това място работната зона трябва да бъде оборудвана и оставено място на масата за хранене.

Ето няколко съвета и трикове как да настроите мебели и уреди, така че да е удобно и функционално. За това може да са ви от полза и услуги и цени за товарене и извозване на строителни отпадъци.

  1. Минималното разстояние, на което могат да се монтират шарнирни шкафове, е 50-70 см от работната повърхност. В противен случай бретонът по шкафчетата не може да бъде избегнат.

Качулката над електрическата печка трябва да се монтира на височина 65 см, над газовата печка – на височина 75 см. Ако поставите качулката отдолу, добрата циркулация на въздуха и бързото изчезване на дима може да бъде забравена.

  1. В случай на U-образно оформление с прозорец, разстоянието между шкафовете по стените трябва да бъде най-малко 120 см. По този начин ще се осигури свободно движение и достъп до всички чекмеджета и рафтове.
  2. В ъгловата кухня с прозорец не инсталирайте чекмеджета в ъгъла, тъй като отварянето им може да бъде много проблематично. Също така не се препоръчва да поставите фурна и съдомиялна машина в ъгъл.
  3. За да се отворят вратите на шкафа лесно, трябва да оставите достатъчно свободно пространство, между стената и последното чекмедже. Последното може да е монтирано на пода или шарнирно. Може да запълните това пространство с комуникационни тръби или проводници.
  4. За безплатен достъп до масата, между него и слушалката трябва да е на разстояние най-малко 90 cm.
  5. Между печката и мивката трябва да има най-малко 50 см свободно пространство. Най-добре е да поставите плот, който ще служи като работна зона.
  6. Ако имате деца, долните шкафове с чекмеджета е най-добре да са инсталирани далеч от печката. В крайна сметка децата могат лесно да се катерят по чекмеджета и да се изгорят.
  7. Най-добре е да не монтирате контакти в близост до мивката, за да избегнете контакт на електричество с вода.

На адрес: evro5.com може да проверите повече за услуги с товарачи и превози.