Комфортът в дома започва от коридора – така е във всички луксозни имоти

Антретата в нашите апартаменти често са малки. Ето защо, когато правите ремонти, е особено важно да не забравяте, че цветът на стените влияе над настроението на човек.

Правилно подбраният цвят може да направи най-малкото антре уютно. С помощта на дискретно подбрани светли цветове може да увеличите визуално неговия обем. Какво още полезно може да разберете, как да стане това:

Луксозни имоти

В коридора тапетите от бежови, оранжеви, жълти и зеленикаво-жълти тонове ще изглеждат добре. За стените в коридора е по-добре да използвате гладки покрития: тапети, фурнир със светъл модел. За целта направете боядисване с бои на водна основа. Дървените панели, боядисани с лак или завършени с фурнир от масивна дървесина (с ярък модел), също ще изглеждат добре и ще са подходящи, както за луксозни имоти.

За тапетите или материалите, които имитират тухла или зидария, са по-подходящи просторните зали, стилизирани съответно. Такива рисунки визуално ще променят малкия коридор.

Входното антре ще стане много по-широко, ако изберете хоризонтален модел при ниски тавани. Ако таваните са високи, тогава е по-добре да направите вертикални изображения. Например, модел на ромбове тапети разширяват визуално стаята.

Експертите препоръчват да изберете декорации за антрето, така че да съответстват на стила на мебелите, поставени в него. Най-често това са вградени мебели, гардероби, рафтове за обувки и специализирани стени. Ето защо, за да украсите коридора, подходящо ще стои, дори малка ваза за цветя.

Уютна къща

Ред е на огледалата. Огледалото може да бъде много изгодна част от интериора. Често огледалата идват в оригиналния си вид, в интересна рамка. Те създават лукса в целия интериор. Имат способността да разширяват пространствата, затова е добра идея да окачите голямо огледало и да го поставите на стената или вградения гардероб.

Огледалото визуално разширява стаята и засилва илюзията за светлина. С него може да скриете недостатъците на оформлението. Отразявайки светлината на огледалото може да осветите тъмен ъгъл. Правилно инсталирайте осветлението в близост до огледала, насочвайки светлина не, върху самото огледало, а върху това, което се отразява в него. Удивителен резултат може да бъде постигнат, чрез редуване на огледала с вградени мебели. И все пак, според Фън Шуй, не се препоръчва да поставяте огледало, срещу входната врата.

Сами виждате, че с леки козметични промени може да внесете и сами духа на аристократичните луксозни имоти. Всичко е във вашите ръце!