Ето как да се отървем от хлебарки лесно и ефективно

Как да се отървем от хлебарки

Кои според вас са най-лоялните ви съседи? Не, не Петрови, от първия етаж и не Иванови от апартамента отсреща. Тези съседи живеят с вас и наистина не обичат да бъдат виждани. Говорим за хлебарки.

Източник на информация: PREVENTA.BG

Хлебарката е най-старото домашно животно, лоялно и отдадено на човека от много векове. Ние, обаче по някаква причина не ги харесваме, наричаме ги носители на мръсотия и инфекции.

Борим се с тях по различни начини. Тази борба води до факта, че хлебарките развиват имунитет, срещу органични отрови. Дори ако директно излеете в аерозолна кутия и се уверите, че врага е неподвижен, това не означава, че той е мъртъв.

Най-често се случва така: хлебарката да легне и после да дойде в съзнание и да продължи с черните си дела. Наред с това много отрови имат неприятна миризма, токсични са за хората и домашните любимци или са неефективни.

Колкото и да е странно, въпреки развитието на битови отрови, старият доказан метод е много по-опасен за хлебарката: борна киселина. Той е нетоксичен, без мирис, но работи безупречно.

Борната киселина може да бъде купена във всяка аптека. Достатъчно е с нея да поръсете обилно всички места, където се появяват хлебарки. За по-голям ефект дръжте хлебарките далеч от вода. С водоизточник, имат шанс да оцелеят.

Ако в къщата има други домашни любимци – не се притеснявайте – борната киселина е напълно нетоксична за тях.

Хлебарката е интелигентно същество

В резултат на това е по-добре да маскирате борната киселина, чрез смесване с варен яйчен жълтък. Трябва да направите дебела каша от борна киселина и жълтък, да оваляте топчетата и да ги разнесете по пътеките на хлебарки.

Хлебарката е много любопитно същество и със сигурност ще опита новата почерпка. Резултатът ще ви изненада. За известно време ще се отървете от неприятните съседи.

Защо ли, казваме за малко?

Защото ако поне една майка хлебарка е успяла да снесе яйца в уединен ъгъл, то след около шест месеца отново ще метете гостите с метла.

И една превантивна мярка:

За да не дойдат при вас мустакатковците от съседния апартамент – не забравяйте за вентилационните канали. Те също трябва да бъдат третирани с борна киселина. Наред с това трябва да проветрявате помещението по-често, особено през зимата. Хлебарки не обичат студа и теченията. Ако борбата не донесе осезаеми резултати, по-добре е да се обърнете към специалистите на Превента ДДДД ЕООД.