Изхвърляне на стари мебели София – какво да знаете

Какво трябва да знаете за изхвърляне на стари мебели София

Знаете ли, че с Изхвърляне на стари мебели София може да очаквате с нетърпение да видите как всекидневната ви ще се преобрази с нови мебели. И тук неминуемо изниква въпросът – къде да сложите стария диван, гардероб или спалнята с ракла? Не може просто да ги хвърлите в контейнер, трябва да ги изхвърлите по специален начин, в противен случай ще бъдете изправени пред глоба. Експертите на чистачи.соm ще ви кажат как да го направите правилно.

Защо не трябва да изхвърляте стари мебели на сметището

Съгласно действащо законодателство мебели или части от тях могат да се изхвърлят в контейнера за смет, ако отговарят на одобрените размери за изхвърляне на ТБО (твърди битови отпадъци). Тази категория включва столове, табуретки и предмети, които могат да бъдат разглобени до разрешените размери (не повече от 50 см). Неправилното изхвърляне на стари мебели застрашава околната среда. Дървените плоскости, използваните лепила, лаковете са силно запалими в сметищата. Освен това веществата от материалите могат да попаднат в почвата и водата. Щетите върху природата ще се нанасят десетилетия, докато трае разлагането.

За да избегнете това е важно да рециклирате старите мебели. Започнете с извозване на стари мебели София.

Къде да поставим старите мебели

Избраният метод за обезвреждане ще зависи от вашите разходи: финансови, времеви и физически. Освен това състоянието и стойността на мебелите играе важна роля.

Отнесете до вилата

Вилата е популярно място за много съвременни хора в наши дни. На това място се съхраняват стари мебели. Това е така, защото да се купуват се нови маси, столове, дивани за лятна вила е доста скъпо. Но за да обзаведете, макар и остарели, но правилно функциониращи мебели, ще се окаже безплатно. Ако по тапицерията на дивана или столовете се появят петна и мръсотия, може да ги почистите с универсалния спрей за текстил и повърхности.

Разпродажба

Направете качествени и ясни снимки на старите мебели и пускайте обяви за продажба. В допълнение към популярните сайтове, купувачът може да бъде намерен в тематични групи в социалните мрежи: градски битпазар, чат стая в микрорайон и др. Дори ако се окаже, че помага за много малка сума, това е доста приятен бонус. Ако сте готови да дарите мебели безплатно, не забравяйте да посочите това. Купувачите самостоятелно ще извадят вашия голям размер и ще ви спестят от разходите.

Разберете дали във вашия град има магазини за втора употреба. Противно на общоприетото схващане, те приемат не само дрехи, но и домакински уреди и мебели. След продажбата на стоките ще ви бъде изплатена малка награда – 10-30% от цената на купувача.

Освен комисионни може да следите промоциите на мебелните магазини. Предлагат да върнат стария и да получат отстъпка за новия продукт.

Износ от специализирани фирми

Такива организации поемат отговорност за Изхвърляне на стари мебели София на депото. Когато избирате фирма, обърнете внимание на официалните документи. Трябва да получите потвърждение, че вашите артикули ще бъдат правилно изхвърлени.

Предавайте за обработка

Отделни мебели могат да бъдат рециклирани. При производството на биогорива под формата на пелети и брикети се използват нискокачествени дървесни части. Металните мебели (например рамка за легло) могат да бъдат занесени в пункт за събиране на метални отпадъци. Рециклирани пластмасови маси и столове се смесват с полимер, за да се направят нови продукти.

Извозване на едрогабаритни отпадъци

Не се изискват допълнителни плащания, цената е включена в стандарта и все пак, не можете да поставите скучния килер близо до кофата за боклук. Консултирайте се с чистачи.соm, обслужваща района, където се намира подобна складова зона. Извозването на тези отпадъци и изхвърляне на стари мебели София се извършва по график.

Източник на инфо и повече тук: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.