Най-добрият начин да организирате почистване на мазета

Не е проблем да съхранявате някой и друг допълнителен предмет в мазето, но винаги трябва да имате едно на ум и да знаете как да започнете почистване на мазета. В случай, обаче, че кутиите започнат да изчезват в сенките на други пакети, може да се сблъскате с проблема – безпорядък. За щастие, разчистването в дълбините на вашия дом не трябва да отнема седмици.

Днес depo.bg ще ви научи, как да почиствате лесно и организирано. Те предоставят интелигентни идеи и решения за съхранение и ред на всичко. Вижте ги:

Как да почистите и организирате мазето си

Основната стъпка в тази задача е да изпразните мазето, за да може да го проверите. По този начин ще предотвратите проблеми като плесен, щети от вода или вредители.

Наемете професионална фирма за почистване на мазета, ако не сте сигурни, как сами ще се справите. Не забравяйте да отстраните всички проблеми, преди да върнете нещата си в стаята.

Единственото нещо, което със сигурност не искате да намерите в мазето е каквато и да е форма на събиране на вода или влага. Важно е да разпознаете очевидните индикатори, че вашето мазе изисква хидроизолация, преди да започнете работа по него.

Стъпка №1: Изхвърлете предметите, които не използвате

Премахнете всички ненужни предмети, за да започнете да почиствате мазето си. Организирайте нещата си на три купчини. Съхранявайте нещата, които сте решили да съхранявате в тяхното постоянно място за съхранение, ако такова вече съществува. Ако не, изберете подходящо място за съхранение, преди да продължите с почистването на мазето.

Дарете, рециклирайте или изхвърлете всичко, от което сте решили да се отървете възможно най-скоро. Това може да привлече вредители, ако бъде оставено безразборно в терена ви. Поставянето на етикети върху пластмасовите кошчета ще улесни намирането и съхраняваните предмети по категория или сезон.

Стъпка #2: Определете ролята на пространството

Помислете дали искате медийна стая, стая за игра за децата или спалня за гости във вашето завършено мазе. Не позволявайте недовършеното мазе или ограничените квадратни кадри да доведат до бъркотия.

Стъпка #3: Поставете функционални пространства за съхранение

След като разберете, за какво ще използвате стаята, може да започнете да пазарувате удобни за съхранение мебели. Тъй като ремонтираната стая ще се използва за живеене, е изключително важно да я поддържате подредена и привлекателна.

Добра идея е да инвестирате в тахта за съхранение. Това в случай, че искате да използвате мазето си като жилищно пространство. Спалните за гости трябва да включват гардероб за дрехите на гостите и легло с вградено място за съхранение на допълнително спално бельо и възглавници. Функцията на вашето мазе като стая за игри налага инсталирането на единици за съхранение като библиотеки, кошчета и кутия за играчки, за да се гарантира, че играчките и игрите имат постоянен дом. Рафтовете са чудесен начин да организирате мазето и да използвате всички малки кътчета и пролуки, които винаги изникват там.

Стъпка #4: Увеличете максимално всички области

Поставянето на неща под стълбите е чудесен начин да използвате мъртвото пространство в мазето. Отворените рафтове или кутиите могат да ви помогнат да използвате това пространство по най-добрия начин, ако е удобно. Ако вашето мазе има вградено място за съхранение на стена, може да подобрите красотата на стаята и да я направите да изглежда по-организирана, като инсталирате плъзгаща се врата, за да можете да скриете рафтовете.

На адрес: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia може да си наемете екипи по-бързо и лесно организиране и почистване на мазета!