Извозване на стари мебели или някои триковете за обновяване на стари мебели

Мислите за извозване на стари мебели или искате да възстановите такива и да позволите на патината от дървото да заблести отново? За целта ще ви трябват някои основни познания и някои инструкции стъпка по стъпка, за да можете да го направите.

Как може да се модернизира с извозване на стари мебели или някои триковете за обновяване на стари мебели

Ремонтът на стари мебели може да бъде доста лесна задача. Може да ви донесе много удовлетворение и отлични резултати. Научете как да реставрирате старите си мебели, за да можете да се наслаждавате на вида им години наред. Простите трикове ще направят довършването на мебелите лесно и приятно. Повече за всичко това, включително цени за извозване на стари мебели София може да разберете тук и сега.

Реставрирането на стари мебели може да бъде лесна задача

Ако обичате да имате стари вещи, например мебел, но тя не е в много добро състояние, ремонтът на мебелите у дома е почти винаги възможен. Няма значение дали мебелите са дървени или тапицирани, нужно е само малко креативност и полезни съвети.

Първо, помислете за резултата, който искате да постигнете, той е най-важният фактор. Въз основа на това трябва да изберете правилния метод и да подготвите съответно мебелите. Дървените мебели определено са най-лесният вид за ремонт. В повечето случаи всичко, което трябва да се направи е да се покрие частта или част от нея с подходящ продукт, а именно боя или лак. Това обаче не означава, че завършването на мека мебел е много трудно.

Прости, но много полезни трикове за стари мебели

Първият трик, подготовка за довършване на мебелите. Преди да можете да започнете да обновявате мебелите си, независимо дали искате само да боядисате или да извършите по-обширна работа, трябва да се погрижите за правилната подготовка. Това е основа за по-нататъшна работа. Преди да решите да обновите оборудването си у дома, помислете за резултата, който очаквате.

Прегледайте някои идеи и определете резултата, който искате да постигнете. По този начин ще се съсредоточите върху закупуването само на необходимите инструменти и продукти. Тук говорим за боя, лак или други материали, от които може да се нуждаете. Такава подготовка е гаранция, че ремонтът на мебели ще бъде успешен.

Кои са най-важните аспекти при рециклирането на стари мебели

Процесът на ремонт на мебели се състои от няколко стъпки. Благодарение на тях можете да се организирате повече, а ремонтът е по-лесен и много по-бърз. Определянето на реда на всяка стъпка е гаранция за задоволителни резултати. Подготовката на дървените мебели включва главно премахване на пластовете стара боя от повърхността.

Може би слоевете, които покриват мебелите са износени от времето. Цветът им също може просто да е остарял. Затова искате да го смените с модерен. За да направите това, трябва да премахнете старата боя.

Най-лесният метод за премахване на стара боя включва шкурка. По този начин премахването на старите слоеве става много по-бързо, така че можете веднага да преминете към следващите стъпки.

Не забравяйте да почистите повърхността от прах, след като приключите с шлайфането. За да направите това, използвайте парче плат или мека четка. Можете също да използвате прахосмукачка, за да премахнете останалите частици. Това предпазва боята от образуване на неравности и мебелите изглеждат много по-естетически приятни след изсъхване на боята.

Възстановяване на старо легло

Всички обичаме да имаме нещо старо в къщата, мебел, която да ни напомня за миналото. Ако сте наследили старо легло и искате да го ремонтирате, като имате предвид горното, можете да го направите да изглежда като ново, но да запази онзи вид на миналото.

Едно важно нещо, когато обмисляте дали някои антики са подходящи за лек процес на обновяване, е да проверите дали са изработени от масивна дървесина или борова дървесина, покрита само с фурнир. При масивна дървесина реновирането е по-лесно. Ако мебелите са покрити с фурнир, ремонтът ще бъде по-сложен. Трябва да внимавате, докато шлайфате и вероятно ще трябва да смените счупеното.

Първата стъпка в процеса на реставрация винаги е почистването на мебелите. Използвайте сапун и вода за това. След това разглобете леглото и започнете да премахвате старите счупени повърхности. Препоръчително е да използвате ротационна шлайфмашина за тази цел, тъй като няма да остави драскотини.

Ако леглото е направено или покрито с плътен и твърд дъб от орехова дървесина, за да получите хубава и гладка повърхност, използвайте груба шкурка, ако леглото е например от чам, трябва да използвате фина шкурка.

Ако това легло има фантастични части като орнаменти или декорации, то трябва да се почисти на ръка, но за щастие има специален тип адаптер за някои електрически шлифовъчни машини, който ви позволява да почиствате по-малки парчета.

Можете да го използвате за трудни части за отстраняване на лак и петна. След шлайфане на всички части, като ги почистете с влажна кърпа от прах. Следващата стъпка е да боядисате с 2 пласта, след което да добавите два слоя акрилен лак с шлайфане със стоманена вата между тях. След сглобяването на целите части, леглото е почти готово за употреба. Можете да направите дъното от груби плочи и това да е целият ремонт.

Източник: Bulkom.Com